Steinsdalsfossen2018-09-26T14:42:58+02:00

Project Description

Det nye servicebygget ved Steinsdalsfossen har mange utradisjonelle vinkler, og et stort vindu som rammer inn utsikten mot fossen. Det nye lokalet som rommer turistinformasjon har en åpen og spennende arkitektur. Anlegget er en del av nasjonale turistveger, Hardanger.

Etter at turistinformasjonen vart flytta frå Norheimsund og inn i nye lokale ved Steinsdalsfossen i fjor, steig talet på besøkande frå 2 700 til om lag 14 000.

Materialer

Hele anlegget er i plasstøpt, selvkomprimerende betong. Dermed kunne arkitekten modellere bygningene slik at det ikke blir skiller mellom vegger og tak, men én sammenhengende form. Betongen ble tilsatt et pigment, kromdioksid, som ga den en grønn, metallisk farge som gjenspeiler fargen på elvevannet i vårløsningen Forskalingen var laget av grov plank for å gi bygningene en røft og ensartet overflate utvendig. Vegger og himlinger inn mot overdekkede områder har en helt annerledes, glatt overflate. Gangarealene rundt bygningene og
stien som leder til og bak fossen er laget av børstet grå betong innrammet av og underdelt av striper i cortenstål
  • Adresse: Steinsdalsfossen ved Norheimsund, Kvam kommune, Hardanger
  • Tiltakshaver: Statens vegvesen, Turistvegprosjektet
  • Arkitekt: Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL
  • Landskapsark.: Grindaker AS
  • Lysdesigner: Lysstoff AS
  • RIB: Multiconsult AS Bergen
  • Byggeledelse: Sweco AS
  • Entreprenør: GBS Entreprenør AS (byggetrinn 1: turistinformasjon/toaletter og parkering)
  • Hardanger Maskin AS (byggetrinn 2: fossesti med utsiktspunkt)
  • Leverandør: betong: Hardanger Betong AS
  •  (turistinformasjon og toaletter)
  • Ferdigstilt: 2014
  • Konstruksjon: Plasstøpt betong
  • Overflater:

Servicebygningen er i gjennomfarget grønn, selvkomprimerende betong (SKB).

Det er brukt grå sement m/ Chrom oksyd grønn GN fra Ferronor. Plateforskaling.

Gangarealer er i børstet grå betong med striper i cortenstål

Prosjektdetaljer

Kategorier:

Arkitekt:

Jarmund/Vigsnes AS