Våre samarbeidspartnere2017-10-12T10:50:54+02:00
Samarbeidspartnere

Medlemmer og samarbeidspartnere

Byggutengrenser er et bransjeorgan som skal inspirere og informere om riktig bruk av mur og betong i bygg og anlegg. Vi representerer en rekke leverandører innen mur- og betongbransjen i Norge.

Oversikt

Norsk Belegningsstein

Norsk Belegningsstein er et samarbeidsarena mellom Aaltvedt Stein, Asak Miljøstein, Multiblokk og Byggutengrenser. Målet med Norsk Belegningsstein er å formidle ny kunnskap om betongdekker av belegningsstein og heller. De siste årene har det blitt utviklet nye løsninger for håndtering av overvann med permeable industridekker av belegningsstein.

Les mer her

Aaltvedt Stein

Asak Miljøstein

Multiblokk

Betongelementforeningen

Betongelementforeningen er medlem av Byggutengrenser og flere av foreningens medlemsbedrifter samarbeider med Byggutengrenser i prosjekter

Les mer om foreningen og dens medlemmer her.

BETONGstudio

Målet er at BETONGstudio skal være fylt med en utstilling av gode eksempler på betongoverflater gjennom lett tilgjengelige støpeprøver, eksempler på overflater, etterbehandlinger og gode veiledninger

BETONGstudio drives av BRUKdesign ved Benedikte Thallaug Wedset, i tett samarbeid med Byggutengrenser og bedrifter i betongbransjen. Alle bedriftene som er med i BETONGstudio finner du oversikt over her.

Brannvernsamarbeidet mur og betong

Brannvernsamarbeidet mur og betong – BMB – ble opprettet i 1981 som en interesseorganisasjon med formål å synliggjøre mur- og betongproduktenes fortrinn innen bygningsmessig brannvern og samtidig vise til andre områder hvor tunge og bestandige konstruksjoner gir konkurransefortrinn.

Nettside

Skanska Norge AS

Skanska er blant Norges største entreprenører og har en visjon om å bygge for et bedre samfunn. I denne visjonen står det blant annet: «Våre verdier er vårt fundament, og går igjen i alt vi gjør – hvem vi er, hvordan vi oppfører oss og hva vi tror på.»

Skanska Norge AS

Veidekke Entreprenør AS

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten

Veidekke Entreprenør AS

Lintho Steinmiljø

Lintho Steinmiljø AS tilbyr maskinell legging av belegningsstein til prosjekt- og industrimarkedet og finavretting av betonggulv i lager, messer, parkeringshus og andre typer toppdekker, med eller uten undervarme.

Lintho Steinmiljø

FABEKO

Norsk fabrikkbetongforening er bransjeorganisasjonen for produksjon og levering av ferdigbetong og betongpumping.

Norsk Fabrikkbetongforening (FABEKO) har inngått kollektivt medlemskap for alle sine medlemmer i Byggutengrenser.

En oversikt over alle bedriftene finner du her.

 

Byggimpuls

Byggimpuls skal være en medspiller for arkitekter, entreprenører og byggherre, med å skape og utføre kreative, nyskapende og klassiske løsninger i utformning av fasader og innendørs arealer.

De er produsent og entreprenør innen fasade, interiør og utemiljø i fiberbetong. Videre innen gipspuss og spesialpussløsninger og brannsikringsarbeider i Norge.

Nettside

Mapei

Mapei AS er en av Nordens største leverandører av produkter til bygg og anleggsbransjen.

Fra produktspekteret kan nevnes: Reparasjons-, mur- og pussmørtler, tilsetningsstoffer til mørtel og betong, sprøytebetongakseleratorer, lim og fugemasser til fliser og naturstein, våtromsløsninger og membraner, lim for belegg, tapet og tre, avrettingsmasser, overflatebehandling og maling, sement- og herdeplastbaserte belegg. Fabrikk, distribusjon, forskningssenter og administrasjon ligger i Nord-Odal – salgskontorer rundt om i landet, deriblant Trondheim. Mapei AS

Celsa Steel Service AS selger armeringsprodukter i hele Norge, og tilbyr kamstål, armeringsnett, kappet og bøyd stål, armering på rull, rustfri armering etc.

Celsa Steel Service AS

GPC Sweden Ab – tidligere Grace Construction Services

GPC Sweden har en bredt spekter produkter for byggebransjen som inkluderer tilsetningsstoffer for betong- og sementproduksjon samt byggematerialer og teknologi som sikrer spesielle produktegenskaper og økt produktivitet

GPC Sweden AB

Norsk Betongforening

Norsk Betongforening er en interesseorganisasjon innen byggebransjen.  Foreningen arrangerer seminarer og kurs, samt gir ut egne publikasjoner.

Nettside

Håndverksmur

Murhuskjeden Håndverksmur AS er en huskjede av murmestere og entreprenører med lokale forhandlere i store deler av landet.

Nettside

Norsk murforum

Norsk murforum er et samlende bransjeforum som tidligere var en arbeidsgruppe under Byggutengrenser. Fra 1. januar 2017 er forumet etablert som en selvstendig forening som skal være en felles arena for alle aktører i murbransjen. Foreningen skal fremme murbyggeri og murfaget til felles beste for alle aktører i vår bransje og samfunnet.

Foreningens egne nettsider er utarbeidet av Byggutengrenser i 2017.

Kontakt hos NML – Jan Gunnar Madsen

Svelviksand AS

Fra sine enorme sand- og steinressurser på Verket i Hurum og Kilemoen på Ringerike er Svelviksand en betydelig leverandør til byggegindustrien i Østlandsområdet. Svelviksand er også landets største leverandør av tørket sand til mørtelindustrien.

Nettside

Norcem

Norcem er Norges ledende sementleverandør, med et omfattende distribusjonsnett av små og store silostasjoner langs hele kysten. Norcem er også landets eneste produsent av sement, med fabrikker i Brevik i Telemark og Kjøpsvik i Nordland.

Norcem er en del av HeidelbergCement Group, som er en global markedsleder innen tilslag, og en fremtredende aktør innen områdene sement, betong og andre tilhørende aktiviteter. Gruppen er en av verdens største produsenter av byggematerialer og har ca 60 000 ansatte i 60 land.

CEMEX

CEMEX er Norges første og største importør av sement i bulk til ferdigbetongbransjen, betongelementprodusenter, kommunalvareprodusenter, mørtelprodusenter og produsenter av belegningsstein og heller i betong. Selskapet ble etablert i 1989 og startet operativt i 1991 under navnet Viking Cement AS

I dag har selskapet fem terminaler i Norge. Utenfor Norden er CEMEX, en ledende produsent av sement, ferdigbetong og andre byggevareindustriprodukter.

Tidskriftet mur+betong

mur+betong er et bransjeeid tidsskrift om arkitektur og byggeteknikk. Innholdet er tredelt:

  • Norske byggverk, presentert av arkitekten
  • Prosjektering og utførelse, forfattet av fagfolk på de ulike områdene
  • Fast arkitekturspalte med inspirasjon fra utlandet, signert prof. em. AHO, sivilarkitekt MNAL Dahle

Nettside