Boka Betongoverflater - kåret til Årets vakreste bok i 2012

Bilde

 I år bytter vi ut påskekrim med Betongoverflater.

Torsdag 29. mars delte Grafill, norsk organisasjon for visuell kommunikasjon, ut prisene i konkurransen Årets vakreste bøker 2012. Juryen fant fram til 41 vinnere i ulike kategorier, og Joaos og Runes design for boken Betongoverflater, stakk av med den gjeveste prisen som årets vakreste bok i Norge 2012. I tillegg fikk den prisen for årets vakreste Lærebok.

Vi er svært glad for prisen og takker designerne, forfatterne og alle andre bidragsytere som har gjort dette til både årets vakreste bok, og en fagbok som en hel byggenæring gjør seg nytte av.
Prosessen fram til ferdig bok har vært lang og svært mange bransjepersoner har bidratt med mange timer på det omfattende faglige innholdet. Designteamet har utfordret betongbransjen med et svært gjennomtenkt design. Nå er vi er glade for at vi stolte på det betongfaglige teamet og lot designerne styre mye av den visuelle presentasjonen. Ole Krokstrand har på vegne av byggutengrenser.no vært primus motor for innholdet mens Laboremus ved ved Joao Doria og Rune Døli, har stått for bokens design. Tusen takk til alle bidragsytere.
 
Prisen er et resultat av et tett og godt samarbeid mellom de vinnende designerne, forfatterne og utgiverne Gyldendal Akademisk og byggutengrenser.no.
Boken er allerede blitt et samleobjekt blant arkitekter, boksamlere og de av oss som setter pris på utsøkt kvalitet innen formgivning av bøker.
 
Om Betongoverflater sier juryen:
"Et helhetlig bokprosjekt vi synes fungerer utrolig godt til innholdet. En synliggjøring av et smalt tema gjennom en blanding av funksjonalitet og estetikk. Konsekvent materialvalg og et format som passer til innholdet. Det litt klossete formatet passer bra til temaet betong. Ulike papirer skiller deler av boken og gjør navigering enklere. Et overraskende moment; boken veier lite! Typografi er godt teknisk gjennomført; oversiktlig og god å navigere seg igjennom. Denne boken er gjennomtenkt inn til de små detaljer og gir en presisjon som igjen er med på å bygge opp en fullstendig helhet. Boken tar seg ut for å være en ressurs og inneholder alt en trenger å vite om betongoverflater."
 
Utdrag fra boken kan du finne på disse stedene: byggutengrenser.no og  Gyldendal
 
Les om boka i pressen: Bygg.noAftenposten - Dagbladet - Byggaktuelt
  

Dette er juryen:
Terje Tønnesen, Illustratør
William Nygaard, Tidligere forlagssjef og administrerende direktør i Aschehoug Forlag og styreleder i NRK
Nina Ulmaja, Formgiver og designansvarlig på Albert Bonniers Förlag
Linn Eriksen, Grafisk designer i Eriksen & Brown
Arne Christoffersen, Eier av Otto Stenersen Boktrykkeri AS

Dette er prisen:
Hvert år arrangerer Grafill Årets vakreste Bøker. Målsettingen er å løfte den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Bøker som sendes inn til Årets vakreste Bøker juryeres av fagpersoner. Juryen bedømmer bøkenes formgivning, og de utvalgte bøkene mottar en pris som bevis på sin gode kvalitet. Prisudelingen finner sted på Nasjonalbiblioteket, torsdag 29. mars kl 19.00.

Dette er Grafill:
Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 400 fagfolk og studenter på områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og interaktiv design. Grafill står bak Visuelt som er Nordens største årlige arrangement innen visuell kommunikasjon, konkurransen Årets vakreste Bøker, og arrangementserien Billedlig Talt. Grafill holder til i R21, Rosenkrantz’ gate 21, i Oslo sentrum, et lokale på 350 kvm, som benyttes til utstillinger, foredrag, workshop, juryering og sosiale aktiviteter. Grafill består av ni lokallag og fem faggrupper, som sammen og hver for seg arrangerer foredrag, utstillinger og konkurranser. Martin Biehl er daglig leder I Grafill.

 

Skriv ut siden

Flere bilder:

BildeBildeBildeBilde