Act with new air - en utstilling og et magasin om og med MMW arkitekter

 Begivenheten ble inndelt i to vesentlige deler; en utstilling og et magasin. Ideen med to uttrykk er å prøve å vinkle den tradisjonelle dokumentariske arkitekturutstillingen inn i en mer samtids og åpen plattform for opplevelse, refleksjon og diskusjon om arkitektur, i perspektiv av annen samtids disiplin av kunst og design.

Gjennom årene har kontoret vært motivert til å aldri la en utfordring passere. Fra containerprosjekter basert på det rasjonelle og mobile (som GAD), gjennom spektakulære pneumatiske strukturer (som Kyss Frosken) til trygge private oaser (som Villa Bakke) linkes det varige med det kontemporære. "Essensielle krav til funksjon ivaretas av ny materialteknologi og rombehandling, ofte ved å utfordre tradisjonelle tenkemåter og romlig forståelse."
 
 
Utstillingen ACT WITH NEW AIR presenterer prosjektene “GAD”, “Villa Bakke”, “Låtefoss” og “Kyss frosken. som fotografier på duk i storformat sammen med modeller og arbeidstegninger. Prosjektene er valgt ut fordi de på hver sin måte kan sies og representere essensen av MMWs arkitektur - Fryktløst, lidenskaplige, lekent og utfordrende.
Magasinet ACT WITH NEW AIR er inndelt i de samme benevnelser som utstillingen og inneholder prosjektbeskrivelser for de utstilte arbeidene. Magasinet inneholder også tekster om prosjektene, om MMW, og om mennesker som MMW har samarbeidet med eller er inspirert av. Kunstnere, designere, forfattere, arkitekter og andre fra ulike kontekster. I artiklene diskuteres arkitektur, bevegelser, mote, kunst, fotografi, design og turisme. En viktig ide for mmw er at magasinet gir en introduksjon til noe av det beste som skjer i Norge for øyeblikket.
 
La Galerie d'Architecture er et velrenommert arkitekturgalleri i hjertet av området ”Marais” i Paris, en arena hvor folk kan møtes, dele informasjon og utveksle ideer om temaet arkitektur og design.
Galleriet har som formål å fremme arkitektonisk debatt og inspirere til refleksjon. Rommet gir en mulighet av koblinger mellom arkitektur, design og kultur for å holde tritt med de nyeste arkitektoniske produksjoner.
Siden åpningen i 1999 skiller La Galerie d'Architecture seg ut i kvaliteten i sitt utstillingsprogram og har blitt en referanse i det arkitektoniske miljø ved å presentere verk av betydelige moderne arkitekter og små arkitektoniske kontorer som galleriet er spesielt stolt over å oppmuntre.
Galleriets besøkende inkluderer et stort utvalg av arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter, den arkitektoniske presse, arkitektur skoler, bedrifter innen bygg og interiør og utviklere og administratorer innen arkitektur og byplanlegging.
I tilknytning til gallerirommet er bokhandelen som er oppdatert med de siste magasiner og bøker om arkitektur og design.
 
En utstilling på Galerie d'Architecture fremmer arbeidene til arkitektene i stor skala gjennom galleriets forbindelser med internasjonal presse, og med et nettverk av kulturelle institusjoner og gallerier i Europa.
 

Foto:
Øverst: Act with new air  © mmw.no >  foto > Vendel Brandal
Under: Act with new air  © mmw.no >  foto > Eirik Førde