Søren Olav Bessesen og Åsmund Skeie sto for de to prosjektene som sammen vant prisen for beste betongprosjekt under AHO Works 2018 under navnet Guest Studio.

– Det var en gledelig overraskelse å bli tildelt prisen. Dette er et flott bidrag til studenter og til AHO generelt, dette setter vi stor pris på, sier de to prisvinnerne.

Studentenes oppgave tok utgangspunkt i det pågående Solo House prosjektet til Christian Bourdais, der ledende arkitekter inviteres til å tegne en familiebolig til utleie i den spanske nasjonalparken Matarranya, sør for Barcelona.

Betongtak som spenner som en bro

– Dette huset har et stort betongtak som spenner som en bro over en dal. Huset ligger i den nordlige delen av SOLO-området, like utenfor nasjonalparken Matarraña. På den ene siden av huset er det en vinåker, på den andre siden en skog og en dal som strekker seg sørover. Det store taket er husets primære element, ellers består det av lette og flyttbare deler, forklarer Søren Olav Bessesen.

– På taket er et svømmebasseng som deler rommet under i to. Essensielt bor man i ett stort rom. På endene er det bad og soverom, og i midten er kjøkken og oppholdsrom. Konstruksjonen spenner mellom to punkter i landskapet og en søyle i midten, under bassenget.